BBC -- توقف رئیس جمهور غنی در ایستگاه کابینه
محمد اشرف غنی پس از مراسم تحلیف، با سرعت و جدیت غیر قابل پیشبینی کارش را آغاز کرد و دست به بعضی اقداماتی غیر متعارف زد.
این سرعت و جدیت روزهای نخستین رئیس جمهور غنی، امید به تغییر را زنده کرد، انتظارات مردم افغانستان و متحدان بین المللی او را از دولت جدید بالا برد و رهبران این دولت را زیر ذره بین افکار عمومی قرار داد.
اما به زودی معلوم شد، جاده سیاست افغانستان خیلی پرچاله و دستانداز تر از آن است که بتوان با سرعت در آن به پیش رفت. کافی است کمی به عقب نگاه کنیم، بوضوح دیده میشود که سیاستمدارانی که به سرعت در این جاده رانده اند، خود از جاده پرت شده اند. شاه امان الله خان (۱۹۱۹ تا ۱۹۲۷) و حزب دموکراتیک خلق افغانستان، نمونه های بارز این مدعا هستند.
حالا هشتاد و یک روز از مراسم تحلیف میگذرد و دولت وحدت ملی هنوز موفق نشده کابینه خود را به مجلس معرفی کند. در حالی که اعلام کرده بود کابینه را در مدت ۴۵ روز معرفی میکند نزدیک به دو برابر گذشته و او هنوز کابینه ندارد. ناامنی به شدت افزایش یافته و بازار کماکان بیرونق است. چنین اتفاقهایی دستکم این گمانه زنی ها را به میان آورده که آیا ورق دارد برمیگردد، به عبارت دیگر آیا سکه اعتبار دولت وحدت ملی در افکار عمومی رو به تنزل است.
بعنوان مثال اخیرا در شبکه های اجتماعی فهرستی از کابینه احتمالی دست به دست می شود که نام مشهورترین شخصیت های جهان در آن به چشم می خورد مثلا یکی از این فهرست ها چنین است:
ناپلئون بنا پارت وزیر دفاع، آدام اسمیت وزیر دارایی، ابوعلی سینا وزیر بهداشت، ابوریحان بیرونی وزیر خارجه، ابوالفضل بیهقی وزیر فرهنگ. این فهرست طولانی است شماری از چهره های تاریخی افغانستان چون محمود طرزی و خوشحال ختک و رحمان بابا از مشهورترین سیاستمداران و شاعران زبان پشتو را نیز در خود دارد.
این فهرست پس از آن در شبکه های اجتماعی عام شد که آقایان غنی و عبدالله بارها تاکید کردند، علت تاخیر کابینه، درنگ و تامل بیشتر برای یافتن شخصیت های متخصص، کارا و متعهد است.
اما ماجرا تنها به انتشار فکاهه های سیاسی در شبکه های اجتماعی و مجالس خصوصی پایان نمییابد، بلکه مساله جدی است و امروز(بیستم دسامبر) مجلس نمایندگان ضرب الاجل یک هفته ای را برای معرفی کابینه اعلام کرد و نمایندگان گفتند اگر تا آخر این هفته فهرست کابینه روی میز مجلس نباشد، تصمیم دیگری خواهند گرفت.
نمایندگانی که پس از اولین سخنرانی او در مراسم تحلیف، تکان خورده بودند، و رئیس جمهور غنی خطاب به آنها گفته بود، حق تقاضای ملاقات خصوصی با وزرا را نخواهند داشت، امروز همان نمایندگان با صدای بلندی به وضعیت موجود اعتراض کردند، آقایان غنی و عبدالله را عامل وضع موجود خواندند و داد زدند که کارد به استخوان رسیده است.
رئیس مجلس از این هم فرا تر رفت و دولت وحدت ملی را دولت مصلحتی، از سر ناگزیری و تشکیل شده در سفارت آمریکا خواند. Read More
بیسرنوشتی کابینه و روزگار مردم افغانستان
0 Comments:
Post a Comment
<< Home