سافت ویر های مخرب در صفحات رسمی حکومت افغانستان راه یافته است - رادیو آزادی
یک اداره تحقیقاتی سایبر سکیورتی یا امنیت تکنالوژی معلوماتی بنام "تریت کونیکت" که مرکز آن در امریکاست می گوید، در شماری از صفحات رسمی حکومت افغانستان سافت ویر های مخرب راه یافته است که شاید منبع آن در چین باشد. تریت کونیکت می گوید، این موسسه در هفتهء گذشته در صفحات انترنتی چندین ادارهء حکومت افغانستان یک فایل ویروس زده را یافته است. تریت کونیکت می گوید، حکومت افغانستان برای جلوگیری از این سافت ویر های مخرب هیچ گونه برنامه انتی ویروس ندارد.
ریک بارگر رئیس بخش تحقیقات استخباراتی ادارهء تریت کونیکت می گوید، این سلسلهء از حملاتی است که یکی آن در سال جاری یک شرکت دیگر امنیتی دریافت کرد و آن را کمپاین استخبارات چین خواند. آقای بارگر به خبرگزاری رویترز گفت، حمله اخیر بر صفحات انترنتی حکومت افغانستان به وسیلهء سافت ویر جاوا در 16م ماه دسمبر یعنی روز که لی کیکیانگ صدراعظم چین با عبدالله عبدالله رئیس جرائیه حکومت افغانستان در قزاقستان دیدن می کرد، صورت گرفته است.
ریک بارگر از یک حمله مشابه، حین سفر قبلی صدراعظم چین به یونان نیز یادآور شده می گوید، آنها نشانه های از فعالیت دوامدار بازیگران خاص چین را مشاهده کرده اند که از تاسیسات حکومت افغانستان به حیث یک وسیله استفاده می کنند. وی اضافه کرد که شاید حکومت چین بخواهد از راه صفحات معتبر انترنتی حکومت افغانستان به وسیلهء این سافت ویر های مخرب اهداف بین المللی را مورد حمله قرار دهد.
به گفتهء آقای بارگر، این نوع حملات خاص است که حمله کننده ها نخست قربانیان را به ویروس مبتلا کرده و سپس معلومات را از آن بیرون می آورند. عمر منصور انصاری رئیس اتحادیه ملی تکنالوژی معلوماتی افغانستان و مسوول شرکت تیک نشن می گوید، حکومت جدید افغانستان باید به امنیت سایبر بطور جدی توجه کند. آقای انصاری در صحبت با رادیو آزادی گفت، حکومت های قبلی به این مسأله توجه نداشتند و آن را جدی نمی پنداشتند.
او اضافه کرد، اکنون که اسناد مهم ملی و دولتی و معلومات در مورد اتباع کشور در انترنت و سایر سیستم های الکترونیک حفظ می شوند. بناءً باید به سکیورتی سایبر توجهء خاص صورت گیرد: "به اندازهء که امنیت فزیکی یک کشور و اتباع آن مهم می باشد، به همان اندازه اهمیت سایبری و یا معلومات در انترنت اهمیت دارد. به نظر من حکومت افغانستان باید توجه خاصی در این عرصه بکند و یک سرمایه و یا یک بودجه خاص به آن احتصاص داده شود تا دوایر ذیدخل بتوانند به آن به آسانی دسترسی پیدا کنند تا از آن استفاده کرده سیستم سکیورتی افغانستان را بهتر بسازند."
بر اساس گزارش اداره تریت کونیکت، این سافت ویر مخرب در صفحات انترنتی چندین وزرات خانه افغانستان مانند وزارت های امور خارجه، مالیه، معارف، تجارت و صنایع، عدلیه و امور زنان دیده شده است. عمر منصور انصاری می گوید، اگر صفحات انترنتی حکومت واقعاً سافت ویر ها و مال ویر های مخرب داشته باشند، این موضوع قابل نگرانی است. اما این متخصص امور تکنالوژی معلوماتی افغان، رقابت های تجارتی در این زمینه را نیز از احتمال بعید ندانسته می گوید، در حال حاضر شرکت های چین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا در افغانستان فعالیت دارند. به گفتهء وی، این موضوع امکان دارد جزی تبلغاتی یک شرکت علیه شرکت دیگر باشد. Read More
0 Comments:
Post a Comment
<< Home