Sunday, November 09, 2014

آلمان آموزش مسلکی چهار میلیون جوان افغان را آغاز کرد

جمهوری آلمان فدرال یک برنامۀ آموزش های مسلکی را برای کسبه کاران افغان در کابل آغاز کرد که قرار است در آن نزدیک به چهار میلیون جوان دوره های کارآموزی حرفه ای را سپری کرده و از نیروی آنان به گونه موثر استفاده شود.

در این برنامۀ آن کسبه کاران آموزش های مسلکی می بینند که تا کنون رسماً ثبت نشده اند و در گذشته هم توجه جدی به آنها صورت نگرفته است. آلمان یکی از کشور های بزرگ مددرسان در افغانستان به شمار می رود که در عرصه های مختلف این کشور را کمک می کند.

وعدۀ رئیس جمهور اشرف غنی برای فراهم ساختن زمینه های کاری برای شاگردان مکتب برآورده خواهد شد. روز یکشنبه برنامۀ آموزش های مسلکی، با کمک مالی آلمان، از سوی وزارت معارف افغانستان آغاز شد.
معینیت امور تخنیکی و مسلکی این وزارت با این برنامه از یک سو زمینه های کاری را برای شاگردان مهیا می سازد و از سوی دیگر در شهرهای مختلف افغانستان آن کسانی را ثبت می کند که هنر کسبه کاری را دارند، اما به گونۀ رسمی از آنها سود برده نمی شود.

آصف ننگ معین امور تخنیکی و مسلکی وزارت معارف افغانستان در مراسم افتتاح این برنامه گفت که قرار است در چارچوب این برنامه حدود چهار میلیون نفر آموزش ببینند که توانمندی کاری دارند، اما آموزش مسلکی ندیده اند. او گفت: «شمار فارغان امسال مکاتب تا 350 هزار تن می رسد. در حدود دو میلیون کودک از نعمت آموزش به بهره اند. احتمالاً تا چهار میلیون نفر وجود داشته باشند که توانایی کاری دارند، اما هنر مسلکی نه. پس از این برای از بردن این بدبختی ها باید برنامه درست شود، و ما به همین دلیل برنامۀ کنونی را آغاز کردیم».


در حال حاضر صد ها هزار نفر به گونۀ خودسر به کسبه کاری مشغول اند. آصف ننگ می گوید که این افراد وارد یک سیستم رسمی داخل شده و کسبه کاری شان مسلکی می گردد. در افغانستان پیشه های مثل مستری گری، قالین و گلیم بافی، رنگمالی و 247 پیشۀ دیگر در نظر گرفته شده اند، که در صورت مسلکی شدن، می توانند چرخ اقتصاد کشور را به تحرک درآورند.
آصف ننگ افزود: «نیروهای کاری زیاد اند، اما از آنها تا حال استفاده به عمل نیامده است. ما می خواهیم این ظرفیت ها را به کار اندازیم. اما چگونه؟ می خواهیم مکتب را به محل کار تبدیل کنیم، برای شاگردانی که توانایی کاری دارند، و همچنان برای آن جوانانی که از نعمت مکتب محروم مانده اند».
آصف ننگ می افزاید که این برنامه را با کمک های کشورهای دیگر می توان گسترش داد، اما در این زمینه او خواستار آزادی های بیشتر از سوی دولت شد. او گفت: «ما از دولت پولی نمی خواهیم؛ نترسند. فقط به ما آزادی عمل بهدند و ببینند که ما چطور برنامه خود را به خودکفایی می رسانیم. فقط به ما اجازه بدهد که از این سیستم کهنه تدریسی که شاگردان در آن گیر مانده اند بیرون شویم و مطابق با بازار کار به پیش برویم».  صدای آلمان 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home