کرزی: تلاش پاکستان بخاطر به رسمیت شناختن خط دیورند زیاد شده است
کرزی: تلاش پاکستان بخاطر به رسمیت شناختن خط دیورند زیاد - More
به گفته آقای کرزی، حکومت پاکستان میراث انگلیس بوده و این کشور همواره تلاش کرده تا بخاطر رسیدن به اهداف سیاسی اش، باشنده گان دو طرف خط دیورند را از فراگیری علم و دانش دور نگهدارد: "این تلاش نظامیان پاکستانی که بالای ما دیورند را به رسمیت بشناسد، زیاد شده و با وسایل مختلف در این راستا کوشش صورت می گیرد، اما افغان ها بازهم قبول نمی کنند، معنای اش این نیست که خدا ناخواسته ما کاری کنیم که خون بی گناه ها بریزد، ابداً چنین نمی کنیم، ما یک زنده گی متمدن می خواهیم و در زنده گی متمدن آزادی آنانی را که زیر تسلط بیگانه گان قرار گرفته اند، می خواهیم."
پیش از این حامد کرزی در زمان ریاست جمهوری اش نیز گفته بود که کشورش از زمان امضای قرارداد دیورند بین افغانستان و هند بریتانیایی در سال ۱۸۹۳ این سرحد را به رسمیت نشناخته و در آینده هم به رسمیت نخواهد شناخت. این در حالیست که قبلاً تعدادی از مقامات پاکستانی موضوع خط دیورند را یک مساله حل شده خوانده بودند.
خط دیورند در زمان امیر عبدالرحمن خان، طی معاهدهای با هند تحت استعمار بریتانیا تعیین شد، اما بعد از به وجود آمدن پاکستان، حکومت وقت افغانستان، این خط را به رسمیت نشناخت و هنوز هم میان دو کشور بگونه یک مشکل جدی باقی مانده است. در این حال، عبدالحمید مبارز یک تن از اعضای مرکز مطالعات منطقوی به این باور است که پاکستان با فشار وارد کردن بالای افغانستان می خواهد سیاست داخلی و خارجی این کشور را در اختیار خود بگیرد:"پاکستان از ما می خواهد که عمق استراتیژیک را قبول کنیم، با هند روابط کمرنگ داشته باشیم، سیاست خارجی ما تحت نظر پاکستان باشد، در کشور ما علیه مخالفین خود عملیات کنند، اما ما علیه مخالفین خود در پاکستان عملیات کرده نتوانیم، در عوض طالبان را داخل حکومت بسازد و ما برای طالبان تا تغییر قانون اساسی امتیاز بدهیم، یعنی در برابر تروریزم زانو به زمین بگذاریم و خواسته های پاکستان را قبول کنیم تا به تدریج از بین برویم."
تاریخ دانان افغان به این باور اند که هیچ گونه سندی امضا شده در رابطه به تجزیه خاک افغانستان در معاهده دیورند و گندمک وجود ندارد و هدف از این دو معاهده تنها تثبیت نفوذ سیاسی بوده است. آنان می گویند که پاکستان نباید بی مورد تلاش کند تا خط دیورند به عنوان سرحد مشترک میان دو کشور به رسمیت شناخته شود. - Read More
0 Comments:
Post a Comment
<< Home