مقام های دولتی وابستهگانشان را در وزارت خارجه گماشته اند - سلام وطندار
یک بررسی کمیتۀ مستقل مشترک نظارت و ارزيابى مبارزه با فساد ادارى (MEC) نشان میدهد که نزدیکان مقامهای حکومتی، زورمندان و اعضاى هر دو مجلس در پُستهاى کليدى و دیپلماتيک وزارت خارجه گماشته شده اند.
بر بنیاد این بررسی، از میان ١٣٠٠ شرکتکننده در آزمون شموليت در وزارت خارجه، تنها ٤٨ تن کامياب شده اند که به جای این افراد، 40 فرد وابسته به مقامهای حکومتی و اعضای شورای ملی گماشته شده اند.
راشد بهروز، رئيس اجرايى کميتۀ مستقل مشترک نظارت و ارزيابى مبارزه با فساد ادارى میگوید که وزارت خارجه بيشتر از هر نهاد ديگر، توجه مقامهای ارشد حکومتی و افراد بانفوذ را به خود جلب کرده است.
به گفتۀ آقای بهروز، مقامهای حکومت فعلى و پیشین، زورمندان و اعضاى مجلس در روند استخدام وزارت خارجه نفوذ دارند و افراد وابسته به خود را در پُستهاى کليدى این وزارت مقرر کرده اند.
آقای بهروز افزود که بیش از 20 تن از وابستهگان نمایندهگان مردم و افراد ارشد حکومتی در حال حاضر در پستهای وزارت خارجه مشغول کارند.
بر بنیاد این بررسی، ١٢ تن از وابستهگان نمایندهگان پیشین و فعلى هر دو مجلس، چهار تن به شمول فرزندان دختر و پسر وزیران پيشين و هفت تن از وابستهگان مقامهای پیشن و فعلى حکومت عملاً در وزارت خارجه وظیفه اجرا میکنند.
همچنان هشت تن، به شمول يک سفير، يک معين و سه سکرتر سياسى از وابستهگان نزديک مقامهای حکومت پیشین در پُستهاى کليدى وزارت خارجه هستند.
رئيس اجرايى کميتۀ مستقل مشترک نظارت و ارزيابى مبارزه با فساد ادارى میگوید داوطلبانی که در آزمون ورودی وزارت خارجه شرکت میکنند، پس از مؤفقیت در آزمون و گفتوگوی رودررو و شمولیت در انستيتوت دیپلماسى میتوانند کارمند وزارت خارجه باشند. اما به گفتۀ آقای بهروز، شمار زيادى از افراد بدون سپریکردن این روند کارمند این وزارت شده اند.
رئیس جمهور غنی چندی پیش به وزارت خارجه دستور داد تا کارمندانی را که بر بنیاد روابط شخصی در این وزارت به کار گماشته شده اند، شناسایی و از کار برکنار کند.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home